Volim masažu, svjesnost kroz dodir.

Osjećati kroz tijelo što to naše tijelo jeste. Ugodu i zakočene dijelove. Zakočene dijelove pokušavam zagrijati, raznježiti i stisnuti kako bi se skroz opustili.

Volim masažu i samomasažu. Volim kroz odmjereni dodir opuštati svoje tijelo.

Volim svoje tijelo prokrviti, volim osjećati gipkost, protočnost kroz cijelo svoje tijelo. I nisam uvijek gipka, pogotovo nakon dužeg sjedenje za računalom. Ali zato, osjećam da svaki put kada se malo rastegnem pa stisnem da mogu nadoknaditi svo to vrijeme što sam sjedila i držala tijelo u nelagodnom položaju.

Ponekad mi samomasaža i vježba nisu dovoljne. Ponekad poželim cjelovitiji i dublji reset. I onda odem kod nekog terapeuta. Mmm, koje olakšanje nakon toga.

I još malo da vam napišem o osjećaju kojeg doživljavam kada ja djelujem kao terapeut, zašto to uopće toliko volim.

Volim drugu osobu masirati jer se i ja opuštam s tim. Preko svojih živčanih završetaka koji se nalaze na vrhovima prstiju osjećam kako drugo tijelo “diše”. Osjećam koje su bolne točke i osjećam kada godi da se određeno mjesto više stisne.

Osjećam kako vam paše puni dlan, potpuna obrgljenost dodirima i kako vam paše kada vaše tijelo malo više istegnem. Kada vam dođe malo više kisika u stanice. Tada vam se ponekad i zacrveni koža. Ponekad dođe i do curenja nosa, to znači da tijelo izbacuje svoje toksine, masaža je poslužila da se poboljšala cirkulacija, da se poboljša protok limfe i vjerojatno su i eterična ulja ostavila svoj efekt.

Vaše je tijelo prodisalo, i to i mene čini ispunjenom.

Volim taj osjećaj kada vidim i osjećam da je druga osoba opuštena, da je otpustila dio svog tereta.

Tijelo koje je dobro izmasirano je lakše, poletnije, lakše savladava svakodnevne obaveze.
E da, masaža je zakon:)

Zato, dragi moji, masirajte se, zatražite da vas se masira, pokrenite svoje tijelo i um će vam biti zahvalan.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!